Deze pagina wordt momenteel (4 april 2019) bijgewerkt.

Over een goede week zal hij helemaal af zijn; in een eerste versie.

Wil je een Socratisch Gesprek organiseren?

Om een mooi en boeiend Socratisch Gesprek te kunnen hebben, moet je een aantal dingen goed van te voren regelen. Doe je dat niet of maar half, kan het een hele teleurstelling worden.

Wie nodigt wie uit?

Om in je eentje een socratisch gesprek te (willen) voeren is wat zielig. Dus je vraagt mensen om mee te doen. Althans, dat is een mogelijkheid. Maar misschien heeft een groep jou wel gevraagd een gesprek te leiden. Beide varianten vragen een andere aanpak. Maar in beide gevallen moet het zo zijn dat deelnemers meedoen aan het gesprek omdat ze dat zelf leuk, nodig, wenselijk of wat dan ook vinden. Als mensen aanwezig zijn om andere redenen, d.w.z. om jou een plezier te doen, omdat het van iemand anders, de baas bijvoorbeeld, moet, of omdat ze toch niets anders te doen hadden; dat is een rampenplan.

Wat vraag je van de deelnemers?

Het uitgangspunt in een socratisch gesprek is dat wie meedoet dat doet omdat hij of zij dat zelf wil. Zij zijn zelf verantwoordelijk voor hun deelname.

Met of zonder uitgangsvraag?

 

Hoe lang?

 

Hoe richt je de ruimte in?

 

Benodigdheden

 

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.